FileFactory For Care kan werkdruk verlagen en zorgkwaliteit verbeteren

Schrijver

Emma Venema

Onderwerp BlogZorg
Gepubliceerd op

augustus 29, 2024

De zorgsector wordt geconfronteerd met een groeiende werkdruk en steeds striktere wettelijke verplichtingen rondom het beheer van patiëntengegevens. Regelgevingen zoals de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), en de Wet langdurige zorg (Wlz) stellen specifieke eisen aan hoe medische en gevoelige persoonsgegevens mogen worden uitgewisseld tussen zorgaanbieders, zorgkantoren, zorgverzekeraars en gemeenten. Dit maakt een efficiënt en foutloos beheer van deze gegevens essentieel voor het bieden van goede zorg.

Meer weten over FileFactory For Care? Klik op de onderstaande buttons voor meer informatie en om een demo aan te vragen.

De uitdagingen in dossiervoering

Dossiervoering is een onmisbaar onderdeel van zorgverlening. Het handmatig invoeren, beheren, en controleren van patiëntgegevens is echter een tijdrovende taak, die vaak als belastend wordt ervaren door zorgverleners. Ervaren zorgverleners hechten vaak waarde aan traditionele werkwijzen en eigen controle bij het beheren van patiëntendossiers.

Dit handmatige proces brengt een verhoogd risico op fouten met zich mee. Deze fouten kunnen niet alleen de zorgkwaliteit negatief beïnvloeden, maar ook leiden tot problemen met de naleving van wet- en regelgeving. Er is dan ook een groeiende behoefte aan oplossingen die de werkdruk verlichten en tegelijkertijd de kwaliteit en veiligheid van de dossiervoering waarborgen.

De rol van automatisering met FileFactory for Care

Automatisering biedt een krachtige oplossing voor deze uitdagingen. FileFactory for Care, ontwikkeld door EntrD, stelt zorginstellingen in staat om automatisch gegevens uit elk type digitaal dossier over te zetten naar elk gewenst EPD of ECD. Dossiers worden snel, foutloos bijgewerkt, wat fouten vermindert en naleving van wetgeving ondersteunt.

Deze automatisering is van bijzonder belang in het kader van de Jeugdwet, Wmo, en Wlz. Deze wetten bevatten specifieke voorschriften over de uitwisseling van gegevens, en het niet naleven van deze voorschriften kan leiden tot ernstige juridische en financiële consequenties. FileFactory For Care faciliteert efficiënte en regelconforme gegevensuitwisseling tussen zorgpartijen.

Bekijk hieronder het filmpje!

Conclusie

De complexe zorgverlening en regelgeving vereisen innovatieve oplossingen om werkdruk te verlagen en zorgkwaliteit te verbeteren. FileFactory For Care biedt een efficiënte, betrouwbare, en conforme manier om patiëntengegevens te beheren, wat resulteert in kostenbesparingen, minder fouten, en een lagere werkdruk. Deze technologie biedt automatiseringsvoordelen voor zorginstellingen zonder concessies aan zorgkwaliteit of wettelijke naleving.

FileFactory For Care is één van de toepassingen van FileFactory, een tool waarbij je grip hebt op al je documenten en dossiers. FileFactory is een oplossing om in documenten en dossiers gegevens op te sporen. Deze gegevens kunnen verwijderd worden, maar de FileFactory kan ze ook opleveren in een rapport zodat je eindelijk weet waar die gegevens staan.

Meer weten over FileFactory? Download hieronder de brochure of vraag een demo aan.

Bron: NCZ