Document Masking

Het beschermen van gevoelige informatie wordt steeds belangrijker. Document masking is een essentiële stap geworden in het waarborgen van privacy en het minimaliseren van risico’s voor organisaties.
Het doel is om alleen de informatie in documenten en dossiers te onthullen die nodig is, zodat de privacy van individuen wordt beschermd. 

Wat is document masking?

Document masking, ook wel bekend als data masking, is een proces waarbij gevoelige informatie in documenten en dossiers wordt verborgen of vervangen door generieke of pseudonieme gegevens.

Document masking wordt gedaan om de privacy van individuen te beschermen, de risico’s van gegevenslekken te verminderen en te voldoen aan regelgeving met betrekking tot gegevensbescherming.

Hierbij gaat het onder andere om gegevens die persoonlijk identificeerbare informatie (PII) bevatten, Zoals namen, adressen, identificatienummers, financiële gegevens en medische informatie.

Voordelen van document masking

  • Privacybescherming: door gevoelige informatie te maskeren, wordt de privacy van individuen beschermd tegen ongeoorloofde toegang of misbruik.
  • Risicovermindering: document masking vermindert het risico op gegevenslekken en inbreuken op de beveiliging door het blootstellen van vertrouwelijke informatie te minimaliseren..
  • Compliance met regelgeving: het maskeren van gevoelige informatie helpt organisaties te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming. Zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de EU.
  • Behoud van data-integriteit: door documenten te maskeren, behouden organisaties de integriteit van hun gegevens. In plaats van gevoelige informatie volledig te verwijderen, wordt deze vervangen door generieke gegevens. Hierdoor blijft de structuur en context van het document behouden.
  • Verbeterde samenwerking: Het maskeren van gevoelige informatie maakt het gemakkelijker om documenten te delen en samen te werken met externe partijen, zoals partners, consultants of klanten. Dit verhoogt de efficiëntie van samenwerkingsprocessen zonder de privacy in gevaar te brengen.
  • Bescherming tegen interne bedreigingen: Naast externe bedreigingen kunnen organisaties ook te maken krijgen met interne bedreigingen van werknemers die mogelijk toegang hebben tot gevoelige informatie. Document masking vermindert het risico op misbruik van gegevens door interne partijen, omdat zelfs geautoriseerd personeel alleen toegang heeft tot gemaskeerde gegevens.
  • Verbeterd klantvertrouwen: Wanneer klanten weten dat hun gevoelige informatie veilig wordt behandeld en beschermd door document masking, versterkt dit het vertrouwen in de organisatie. Een positieve reputatie op het gebied van gegevensbescherming kan leiden tot klantloyaliteit en een concurrentievoordeel bieden.
  • Flexibiliteit in gegevensgebruik: gemaskeerde gegevens kunnen nog steeds nuttig zijn voor analyses, rapportage en andere zakelijke processen zonder de privacy van individuen in gevaar te brengen. Organisaties kunnen profiteren van de waardevolle inzichten die worden geboden door geanonimiseerde gegevens zonder zich zorgen te hoeven maken over privacykwesties.

Handmatig documenten maskeren wordt met FileFactory verleden tijd

Wordt er in jouw organisatie nog steeds veel tijd besteed aan het handmatig maskeren van gevoelige gegevens?
Dan laat de FileFactory zien dat dit ook anders kan!

FileFactory van EntrD is een geavanceerde softwareoplossing die organisaties helpt bij het vinden en maskeren van gevoelige gegevens in documenten en dossiers. Met krachtige algoritmen kan FileFactory automatisch gevoelige informatie identificeren en anonimiseren. Terwijl de bruikbaarheid van het document behouden blijft. Deze tool biedt een efficiënte en nauwkeurige manier om privacy te waarborgen en compliance te handhaven.

Bespaar tijd & geld met document masking van EntrD

Met de FileFactory bespaar je tijd en geld aangezien je documenten niet meer handmatig hoeft te ‘blurren’. Hiermee voorkom je fouten die tot datalekken, boetes en reputatieschade leiden. De FileFactory is een SaaS oplossing die zonder verdere training gebruikt kan worden. 

Hoe FileFactory in te zetten?

U kunt de FileFactory zowel structureel als in projectvorm inzetten. Een voorbeeld van een mogelijk project zou het opschonen van een archief kunnen zijn, waarbij bijvoorbeeld de BSN nummers verwijderd worden. Projecten voeren wij desgewenst zelfs volledig turn-key uit zodat u helemaal ontzorgt wordt!

Benieuwd hoe de FileFactory jou helpt om tijd en geld te besparen?

Laatste nieuws

juni 18, 2024

Privacy-uitdagingen voor het onderwijs

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft onlangs een rapport uitgebracht…

Lees meer
juni 17, 2024

Automatisering als werklastverlichting: strategieën voor talentbehoud

Wereldwijd worden bedrijven geconfronteerd met toenemende werkdruk en een…

Lees meer
juni 14, 2024

Gestructureerde en ongestructureerde data in een data-gedreven tijdperk

Data speelt een cruciale rol in het vormgeven van bedrijfsstrategieën,…

Lees meer