Geautomatiseerde documentverwerking voor een snellere onboarding van medewerkers

Schrijver

Emma Venema

Onderwerp Blog
Gepubliceerd op

maart 28, 2024

In een dynamische zakelijke omgeving is voortdurende optimalisatie en stroomlijning van processen cruciaal, vooral bij het onboarden van nieuwe medewerkers. Het traditionele onboardingproces, met zijn overvloed aan papierwerk en handmatige taken, kan tijdrovend en inefficiënt zijn. Gelukkig biedt geautomatiseerde documentverwerking een oplossing voor dit probleem, waardoor organisaties een snellere en gestroomlijnde onboardingervaring kunnen bieden. Laten we eens kijken naar hoe automatische verwerking van documenten kan bijdragen aan een efficiëntere onboarding van nieuwe medewerkers.

Snellere verwerking van documenten

Een van de belangrijkste voordelen van geautomatiseerde documentverwerking is de snelheid waarmee documenten kunnen worden verwerkt. In plaats van handmatig documenten te moeten invullen, ondertekenen en verwerken, kunnen nieuwe medewerkers nu snel elektronische formulieren invullen en indienen, waardoor het onboardingproces aanzienlijk wordt versneld. Dit resulteert in een snellere doorlooptijd van het onboardingproces en een verbeterde ervaring voor nieuwe medewerkers.

Verhoogde nauwkeurigheid en consistentie

Handmatige gegevensinvoer veroorzaakt fouten en vertragingen tijdens onboarding, wat tot frustratie leidt. Geautomatiseerde documentverwerking waarborgt nauwkeurigheid door validatie volgens vastgestelde regels en normen. Dit resulteert in een hogere nauwkeurigheid en consistentie in het onboardingproces, waardoor fouten worden geminimaliseerd en de kwaliteit van de gegevens wordt verbeterd.

Efficiënte goedkeuringsworkflows

Met geautomatiseerde documentverwerking kunnen organisaties ook goedkeuringsworkflows implementeren voor het verwerken van documenten. Dit betekent dat documenten automatisch worden doorgestuurd naar de juiste personen voor goedkeuring, waardoor het proces van het verkrijgen van goedkeuringen en handtekeningen wordt versneld. Dit zorgt voor een soepelere doorstroming van documenten door het onboardingproces en voorkomt vertragingen die kunnen optreden bij handmatige goedkeuringsprocessen.

Betere naleving van regelgeving

Met geautomatiseerde documentverwerking kunnen organisaties ook beter voldoen aan regelgeving en compliancevereisten met betrekking tot het onboarden van nieuwe medewerkers. Door documenten elektronisch op te slaan en te beheren, kunnen organisaties gemakkelijk toegang krijgen tot audittrails en rapporten genereren om aan te tonen dat ze voldoen aan wettelijke vereisten. Dit vermindert het risico op boetes en juridische problemen en zorgt voor gemoedsrust voor de organisatie.

Al met al biedt geautomatiseerde documentverwerking aanzienlijke voordelen voor organisaties die streven naar een snellere en gestroomlijnde onboarding van nieuwe medewerkers. Door processen te automatiseren, kunnen organisaties de doorlooptijd verkorten, de nauwkeurigheid verbeteren, goedkeuringsworkflows efficiënter maken en beter voldoen aan regelgeving. Dit resulteert in een verbeterde onboardingervaring voor nieuwe medewerkers en een hogere productiviteit voor de organisatie als geheel.

Waarom de software van EntrD van toegevoegde waarde kan zijn

De DataFactory en FileFactory van EntrD kunnen beide een waardevolle rol spelen bij het ondersteunen van geautomatiseerde documentverwerking voor een snellere onboarding van medewerkers.

DataFactory:

Automatisering van gegevensverwerking:
DataFactory kan worden gebruikt om het proces van het verzamelen, valideren en verwerken van relevante gegevens van nieuwe medewerkers te automatiseren. Dit omvat het vastleggen van basisinformatie zoals naam, adres, contactgegevens, evenals meer gevoelige gegevens zoals belastinginformatie en identificatienummers.

Anonimisering van gegevens:
DataFactory kan gevoelige persoonlijke gegevens anonimiseren voor naleving van regelgeving, zelfs als ze niet nodig zijn voor onboarding. Door het anonimiseren van deze gegevens wordt de privacy van medewerkers beschermd en voldoet de organisatie aan de relevante wet- en regelgeving.Integratie met HR-systemen:
DataFactory kan worden geïntegreerd met bestaande HR-systemen en softwareplatforms om een naadloze gegevensuitwisseling mogelijk te maken. Dit synchroniseert nieuwe medewerkers’ gegevens met het HR-systeem, minimaliseert handmatige invoer en vermindert fouten effectief.

FileFactory:


Opschonen en structureren van documenten:

FileFactory kan worden gebruikt om documenten van nieuwe medewerkers op te schonen, te structureren en te classificeren, waardoor ze gemakkelijker doorzoekbaar en toegankelijk worden. Dit omvat het verwijderen van dubbele pagina’s, het corrigeren van fouten in het document en het toewijzen van relevante metadata.


Automatische documentverwerking:
FileFactory kan ook worden gebruikt voor het automatiseren van documentverwerkingstaken, zoals het identificeren van specifieke documenttypen, het extraheren van relevante informatie en het routeren van documenten naar de juiste workflows. Dit vermindert de noodzaak voor handmatige tussenkomst en versnelt het proces van het verwerken van documenten tijdens de onboarding.


Beveiliging van documenten:
FileFactory biedt ook geavanceerde beveiligingsfuncties om de vertrouwelijkheid en integriteit van documenten te waarborgen. Dit omvat functies zoals versleuteling, toegangscontrole en audittrails, die allemaal bijdragen aan een veilige en compliant documentbeheeromgeving.Kortom, DataFactory en FileFactory van EntrD ondersteunen organisaties bij efficiënte en veilige verwerking van documenten voor nieuwe medewerkers. Door gebruik te maken van geavanceerde automatiserings- en beveiligingsfuncties kunnen organisaties de doorlooptijd verkorten, de nauwkeurigheid verbeteren en voldoen aan regelgeving, terwijl ze tegelijkertijd een naadloze en positieve onboardingervaring bieden voor nieuwe medewerkers.

Om meer informatie aan te vragen over de DataFactory en om de FileFactory brochure te downloaden kun je hieronder op de knoppen klikken!