Data pseudonimiseren

In onze digitale samenleving is het cruciaal om persoonlijke informatie te beschermen, terwijl we tegelijkertijd de waarde van onze data behouden. Data pseudonimiseren kan hierin een sleutelrol spelen. Op deze pagina vertellen we je meer over data pseudonimiseren. Eén van de strategieën die bedrijven kunnen inzetten om aan de AVG te voldoen, zonder de functionaliteit en de waarde van hun data te verliezen.

Wat is data pseudonimiseren?

Als het wenselijk is om gegevens weer herleidbaar te kunnen maken, is pseudonimiseren de beste optie. Pseudonimisering is een vorm van datamaskering en een proces waarbij identificeerbare informatie wordt vervangen door versleutelde gegevens met behulp van een specifiek algoritme. Dit algoritme berekent consistent hetzelfde pseudoniem voor een individu, waardoor informatie over die persoon kan worden samengevoegd, zelfs wanneer deze afkomstig is uit verschillende bronnen.

De Datafactory biedt een geavanceerde oplossing voor het pseudonimiseren van data, waarbij de bruikbaarheid voor analyse intact blijft. Ideaal voor compliance met privacywetgeving.

Voordelen data pseudonimiseren

Voldoen aan de AVG

Door persoonlijke identificatoren te vervangen met pseudoniemen, kunnen organisaties gegevens verwerken met minder risico op inbreuk op de privacy. Dit is essentieel voor naleving van de AVG, wat zorgt voor een verantwoorde omgang met persoonsgegevens.

Minder risico’s op datalekken

Pseudonimisering verlaagt het risico dat bij een eventueel datalek gevoelige persoonlijke informatie wordt blootgesteld. Dit beschermt zowel de privacy van individuen als de reputatie van de organisatie.

Behoud van de bruikbaarheid

Gepseudonimiseerde data behoudt zijn analytische waarde, zelfs na vervanging van persoonlijke identificatoren, waardoor organisaties waardevolle inzichten verkrijgen zonder individuele privacy te schaden.

Welke data pseudonimiseren?

Het pseudonimiseren van data richt zich op het scheiden van direct identificeerbare persoonlijke informatie en karakteristieken van een individu. Dit proces omvat persoonlijke gegevens zoals:

  • Naam, Adres, BSN-Nummers, Financiële details, etc.

Maar ook gevoelige aspecten zoals:

  • Gezondheidsinformatie, Politieke voorkeuren, Etc.

Door deze informatie te vervangen door pseudoniemen, wordt de privacy van individuen beschermd terwijl de data bruikbaar blijft voor analyses.

Onze oplossing? DataFactory

DataFactory is onze volledig geautomatiseerde oplossing om elk type database en elke applicatie snel en eenvoudig te pseudonimiseren. Deze gepseudonimiseerde gegevens kunnen daarna veilig gebruikt worden buiten de productieomgeving.

Wil je meer informatie ontvangen of wil je een product demonstratie? Neem dan contact met ons op!

Laatste nieuws

april 15, 2024

Hoe privacymaskering het verschil maakt in arbeidsbemiddeling

data als goudmijn Arbeidsbemiddeling is een In de dynamische wereld waarin…

Lees meer
april 12, 2024

Een gids voor effectief documentbeheer

Papierwerk ‘adieu’ Welkom bij onze uitgebreide gids voor effectief…

Lees meer
april 11, 2024

Automatische documentverwerking in HR-processen

Het versnellen van werving en selectie In de steeds veranderende wereld van…

Lees meer