Veilig omgaan met CV’s: bescherming van gevoelige persoonsgegevens

Schrijver

Emma Venema

Gepubliceerd op

mei 13, 2024

Recente incidenten, zoals afgelopen zaterdag het lekken van 150.000 CV’s bij het UWV, benadrukken het belang van veilig omgaan met persoonsgegevens, vooral in sectoren zoals arbeidsbemiddeling, de zorg, de overheid en onderwijs. Veilig omgaan met CV’s is cruciaal voor privacy en AVG-naleving. Ontdek hoe met EntrD’s oplossingen.

Een van de belangrijkste stappen om de veiligheid van CV’s te waarborgen, is het anonimiseren van gevoelige persoonsgegevens. Dit houdt in dat alle informatie die kan leiden tot de identificatie van een persoon, zoals naam, adres, telefoonnummer, en e-mailadres, wordt verwijderd of geanonimiseerd. Het doel is om alleen relevante informatie te behouden die nodig is voor het selectieproces, zoals opleidingsachtergrond, werkervaring, en vaardigheden.

Het anonimiseren van CV’s biedt verschillende voordelen:

Lees ook: Het belang van anonimiseren van gevoelige gegevens in CV’s

Om effectief te zijn, moet het anonimiseringsproces zorgvuldig worden uitgevoerd. Dit omvat het gebruik van geavanceerde softwaretools en methoden om persoonsgegevens te verwijderen of te vervagen, zonder afbreuk te doen aan de relevantie van de informatie voor het wervingsproces.

Het is ook belangrijk om een strikt beleid te implementeren voor de opslag, toegang, en deelname van CV’s. Beperk toegang tot gevoelige informatie en neem passende beveiligingsmaatregelen voor gegevensintegriteit en vertrouwelijkheid.

Kortom, het veilig omgaan met CV’s vereist een proactieve benadering van gegevensbescherming, met een focus op anonimisering van persoonsgegevens. Door deze maatregelen te implementeren, kunnen organisaties een veilige en verantwoorde omgeving creëren voor het beheren van CV’s, en het vertrouwen van kandidaten en klanten behouden.

EntrD kan organisaties helpen en ondersteunen bij het automatisch anonimiseren van gevoelige persoonsgegevens in documenten en dossiers. Onze CV-Factory is speciaal ontwikkeld om de gevoelige persoonsgegevens in CV’s te vinden en te anonimiseren en onze FileFactory is bestemd voor ieder document en dossier van welk formaat dan ook.

We komen graag met je in gesprek om te kijken hoe we je kunnen helpen. Vraag een demo aan of download onze FileFactory brochure.